Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΣΑΝΣΕΡ,ΘΥΡΟΤΗΛΕΦΩΝΟ & ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ


ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΗΛΕΚΤΡ(ΟΝ)ΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Συνομιλήστε με τις συσκευές σας

Ηδη μεγάλη γερμανική εταιρεία ανελκυστήρων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ευρεσιτεχνία του φωνητικού ασανσέρ talk2lift
«Πού θέλετε να μεταβείτε;» ρωτάει το ασανσέρ, η θυροτηλεόραση ή το θυροτηλέφωνο, και αρκεί να απαντήσετε ποιον ή τι ψάχνετε, για να σας κατευθύνει στον προορισμό σας. Η εικόνα δεν έρχεται από το μέλλον, αλλά είναι γεγονός χάρη στις ευρεσιτεχνίες τριών νέων ανθρώπων από τη Θεσσαλονίκη.
Σήμερα έχουν συστήσει εταιρεία με την επωνυμία ENTRANET και διαθέτουν μια σειρά από πρωτότυπα προϊόντα, για την ανάπτυξη των οποίων ενισχύθηκαν με χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας.
Στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν το λογισμικό και το υλικό ενός συστήματος που θα μπορούσε να ελέγξει φωνητικά μια σειρά από άλλα συστήματα, όπως ανελκυστήρες, ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να εξασφαλίσουν το κατάλληλο ποσοστό αναγνώρισης της ανθρώπινης φωνής, έτσι ώστε το κάθε σύστημα να λειτουργεί με ακρίβεια και αξιοπιστία για το χρήστη.
Εμπορικές εφαρμογές
Ηδη μεγάλη γερμανική εταιρεία ανελκυστήρων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ευρεσιτεχνία του φωνητικού ασανσέρ talk2lift. Το πρωτότυπο αυτό ασανσέρ δίνει αναλυτικές πληροφορίες στο χρήστη για τον προορισμό του μέσα σε ένα μεγάλο κτήριο, για το πρόσωπο, το γραφείο ή την υπηρεσία που αναζητά, και για το πώς και πού ακριβώς θα το βρει. Λειτουργεί δε με απόλυτο σεβασμό προς ανθρώπους που είτε είναι ηλικιωμένοι είτε έχουν διάφορα προβλήματα πρόσβασης. Ενα πρόσθετο κουμπί, π.χ., είναι εύκολα ανιχνεύσιμο από άτομα με μειωμένη όραση.
Η εταιρική ομάδα κατασκεύασε επίσης φωνητικά ελεγχόμενη θυροτηλεόραση και θυροτηλέφωνο, χάρη στα οποία ο επισκέπτης αντί να ψάχνει τα κουδούνια, προκειμένου να ανακαλύψει το ζητούμενο, αρκεί να πει ποιον αναζητά, για να ειδοποιηθεί ο αντίστοιχος ένοικος. Το talk2enter, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο προϊόν, μπορεί να διασυνδεθεί με οθόνη, ώστε να επιτρέπει στους επισκέπτες να προβάλλουν πληροφορίες σχετικές με το άτομο ή την εταιρεία που θέλουν να επισκεφθούν, ενώ διαθέτει δυνατότητα πολυγλωσσικής υποστήριξης.
Αλλη μια καινοτομία της ENTRANET είναι το σύστημα φωνητικού ελέγχου του «έξυπνου» σπιτιού, housemate. Ο χρήστης μπορεί να δώσει φωνητικά εντολή για να ανοίξει ή να κλείσει η τηλεόραση, το κλιματιστικό, η θέρμανση κ.λπ., ενώ έχει και δυνατότητα σύνδεσης με GSM τηλεφωνία, ώστε να επιτρέπεται η απομακρυσμένη διαχείριση μέσω τηλεφώνου ή Διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου